miercuri, 26 septembrie 2012

Placinta cu branza si verdeata

Ingrediente:
  • 8 foi de placinta
  • 1 cas de oaie 600-700 gr
  • 1 cutie 250 gr branza cu smantana Delaco
  • 6 oua + 2 pentru uns
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 1 canita ulei
Mod de preparare:
Foile le scoatem din congelator si le lasam sa se decongeleze.
Casul de oaie il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Mixam 6 oua cu smantana pana devin spuma.
Le adaugam peste cas, apoi punem cutia de branza cu smantana.
Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.
O incorporam in compozitia de branza, adaugam busuiocul, sare si piper dupa gust.
Tapetam o tava cu unt si punem hartie de copt.
Ungem 4 foi de placinta cu ulei pe o singura parte si le asezam una peste alta in tava.
Punem compozitia de branza si o intindem cu o paleta.


Ungem si celelalte 4 foi cu ulei si le asezam deasupra branzei.
Batem doua oua spuma si cu un penson le intindem peste placinta.
Dam tava in cuptorul incins.
O lasam cam 50 de minute la cuptor, pana prinde o frumoasa culoare aurie.
O scoatem cand este gata, o lasam la racorit si servim.
Sa aveti pofta!