- 3 copane de curcan
- 3 pulpe de pui
- 1 carnat de casa afumat
- 3 cartofi
- 1 borcan ciuperci intregi
- 1 rosie
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- marar uscat
- boabe de piper
- 1/2 cana de vin
Mod de preparare:
Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara.
Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga.
Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam.
Rosia o spalam si o taiem felii pe rotund.
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua.
Ii scobim putin, ii condimentam cu sare si piper si punem in ei cate o bucata de carnat si ciupercute.
Luam o tava si o ungem cu ulei. Punem carnea, iar printre cartofii umpluti.
Intre acestea asezam restul de ciuperci si bucatele de carnati.
Usturoiul il curatam, il tocam marunt si il punem deasupra.
Presaram sare, piper si marar uscat.
Turnam o cana de apa si vinul.
Asezam feliile de rosii, iar mai apoi boabe de piper.
Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins.
O lasam la foc potrivit pana este bine patrunsa carnea.
Spre final descoperim tava si o mai lasam cam 15 minute pentru a prinde o crusta.
Cand este gata, scoatem la racorit, apoi servim.
Simplu, satios si bun!