Ingrediente:
- 850 gr carne tocata (550 porc si 300 vita)
- 1/2 piept de pui dezosat
- 250 gr fasii de bacon lunguiete
- 1 ceapa
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 2 oua
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita ierburi de provence
- 1 lingura mustar
Mod de preparare:
Indepartam cozile la patrunjel, il tocam.
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite.
Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ceapa si patrunjelul.
Adaugam ouale, sare, piper, boia si ierburile de provence.
Amestecam totul bine, incorporam bucatile de piept de pui si mustarul.
Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu fasii de bacon pe pereti, dar sa raman si in afara tavii. Cautati sa cumparati fasii cat mai subtiri, eu mi-am ales bucata de bacon si mi-au taiat-o la magazin.
Punem usor umplutura, o nivelam.
Baconul ramas in afara, il aducem deasupra, rand pe rand, o fasie din stanga, una din dreapta, iar din stanga, iar din dreapta si tot asa pana il terminam pe tot si umplutura este acoperita.
Acoperim terina cu staniol.
Intr-o tava de aragaz mai inalta, punem circa 1 litru de apa clocotita in care asezam tava cu terina.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.
Dupa acest timp scoatem staniolul, mai lasam in cuptor 15-20 de minute pana se rumeneste frumos.
O sa observati ca va lasa zeama preparatul, o puteti lua cu lingura cand il descoperiti.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si scurgem zeama.
Il lasam sa se racoreasca si il dam la frigider pentru 10-12 ore.
Se rastoarna pe un tocator, se taie felii si se serveste.
Pofta buna!