Ingrediente:
- organe de porc ( o inima, un rinichi, 1 plaman, o limba, 2 ficati)
- 1 bucatica slanina (cam 100-150 gr)
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 2 legaturi marar
- sare
- piper
- 5 oua (4 daca sunt mai mari) + 1 pentru uns
- 2 linguri pesmet
Spalam organele si le punem la fiert.
Dupa ce s-au fiert le scurgem, le lasam sa se racoreasca, doar limba cat este fierbinte o decojim de pielita.
Le taiem bucati mari si le trecem prin robot, dar nu le facem pasta ci sa aiba aspect de tocat.
Slanina tot prin robot o trecem.
Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Intr-un bol amestecam organele cu slaninuta, toate verdeturile, sare si piper dupa gust.
Adaugam ouale, pesmetul si invartim bine in compozitie.
Punem hartie de copt intr-o tava potrivita de chec si in una mai mica (eu nu am avut mai mica si am folosit una de aceeasi dimensiune doar ca am umplut-o pe jumatate), asezam compozitia si o nivelam.
Batem un ou spuma si ungem drobul.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra si este bine copt.
Il scoatem cand este gata sa se racoresca apoi servim.
Sa aveti pofta!