sâmbătă, 16 aprilie 2022

Supa crema de hribi

 
Pentru cei care iubesc ciupercile, printre care si hribii, aceasta supa este perfecta pentru ei! Minunata si pentru care consuma des supe crema. Este o delicatese, o reteta simpla, satioasa, servita cu niste crutoane aromate. Eu am pregatit-o in varianta de post, dar daca nu o doriti de post, folositi smantana de gatit normala. 

Ingrediente:

  • 650 gr hribi congelati (sau 1 kg proaspeti cand este sezonul lor)
  • 1 ceapa mare
  • 1 cartof mare
  • 1 catel de usturoi
  • 150 ml smantana de post (sau smantana de gatit)
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • crutoane pentru servit
Mod de preparare:
Hribii ii puneti la decongelat. Pastrati si zeama lasata de ei.
Ceapa o curatati, o tocati marunt.
Usturoiul curatat il taiati in sferturi.
Curatati cartoful, il taiati cuburi.
Incingeti uleiul intr-o cratita, adaugati ceapa si usturoiul.
Le sotati 1 minut la foc potrivit, apoi adaugati hribii taiati, cu tot cu zeama lor.
Amestecati, le innabusiti toate cam 2 minute.
Adaugati cartofii, amestecul de legume uscate, sare si piper.
Turnati 1 litru de supa de legume sau apa, amestecati.
Puneti un capac si lasati sa fiarba 30-35 de minute, la foc potrivit. Invartiti din cand in cand.
Dupa acest timp, luati cratita de pe foc, scoateti 2 polonice de zeama.
Cu un mixer vertical incepeti si pasati crema.
Adaugati smantana de post, apoi mai puneti din lichidul scos daca mai este nevoie sau in functie de consistenta pe care doriti sa o obtineti. Eu am mai adaugat un polonic si jumatate de zeama.
Dupa ce obtineti consistenta cremoasa, o mai puneti pe foc si o mai fierbeti circa 1-2 minute, dar la foc mic.
Pregatiti niste crutoane:
Taiati 2-3 felii de paine, le puneti intr-o tigaie.
Le stropiti cu putin ulei de masline, presarati putina sare si oregano.
Le puneti pe foc, pana se rumenesc usor. 
Puneti supa in boluri si serviti.
Pofta buna!