Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 7 linguri indulcitor pulbere (sau 7 linguri zahar)
- 5 linguri ulei
- 100 ml lapte batut
- 1 lingura cu varf pudra de rascove (sau cacao)
- 8 linguri faina
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 1 plic vanilie cu indulcitor (sau 1 plic zahar vaniliat)
Pentru crema de capsuni:
- 350 ml smantana pentru frisca
- 2-3 linguri indulcitor pudra (sau 2-3 linguri zahar pudra)
- 100 gr ciocolata alba cu indulcitor (sau cu zahar)
- 300 gr capsuni proaspete
- 250 gr mure congelata
- 5 linguri indulcior pulbere (sau 5 linguri zahar)
- 2 linguri cu varf amidon
- 1 plic vanilie cu indulcitor (sau 1 plic zahar pudra)
In plus:
- 70 gr ciocolata neagra cu indulcitor (sau cu zahar)
- 100 ml smantana pentru frisca
- capsuni
Mod de preparre:
Blatul:
Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare.
Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine.
Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste albsuri, puneti si lapte batut, mixati.
Adaugati faina cernuta, pudra de rascove, praful de copt si vanilia, amestecati usor cu o paleta, cu miscari lente.
Compozitia obtinuta o impartiti in doua boluri, in mod egal.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima compozitie, o nivelati.
Bagati foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10-12 minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o coaceti pe a doua.
Crema de capsuni:
Murea decongelata o mixati in blender, apoi o treceti prin sita pentru a indeparta semintele.
Capsunile spalate bine, le treceti prin blender, dar nu le faceti piure de tot, mai lasati si bucatele mai mari.
Intr-o cratita puneti piureul de capsuni si mure, indulcitorul pulbere si transferati pe foc.
Amestecati pana indulcitorul se topeste, apoi dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece si il turnati peste.
Amestecati continuu pana jeleul se ingroasa.
Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece.
Topiti ciocolata alba pe baie de aburi.
Smantana pentru frisca, rece, o mixati cu indulcitorul pudra, dar nu de tot.
Adaugati jeleul rece de fructe, ciocolata topita, vanilia si mixati totul la viteza mica, pana crema devine spumoasa.
Tapetat cu folie alimentara tava in care ati copt foile de blat.
Asezati prima foaie, puneti jumatate din crema, o nivelati, a doua foaie si restul de crema.
Nivelati, acoperiti prajitura si o dati la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Ciocolata neagra o amestecati cu smantana pentru frisca, le puneti pe baie de aburi si amestecati pana ciocolata este complet topita.
Scoateti prajitura de la rece, o portionati.
Puneti pe fiecare cate o bucata de capsuna, apoi cu un dui cu varf foarte subtire, le glazurati cu ciocolata neagra.
Le lasati 10-15 minute ca sa se usuce ciocolata, apoi este numai buna de servit.
Pofta buna!