Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi potriviti
- 5-6 linguri parmezan ras
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita pudra de usturoi
- oregano uscat
- rozmarin uscat
- 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Puneti cartofii in chiuveta, ii radeti de coaja cu dosul unui buretel sau cu un cutit.
Ii spalati, ii taiati pe jumatate si ii puneti la fiert intr-o oala cu apa.
Cand dau in clocot, presarati sare.
Ii fierbeti 15-20 de minute, in functie de cat de mari sunt.
Dupa acest timp ii scurgeti de apa.
Puneti intr-o tava nu foarte mare, hartie de copt.
Acolo presarati parmezanul, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei, rozmarin si oregano.
Amestecati bine cu o lingura, nivelati acest amestec.
Asezati cartofii fierti, cu taietura in jos.
Ii puteti unge cu putin ulei si deasupra, eu am preferat sa nu ii mai ung.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 25 de minute.
Dupa ce a trecut timpul, ii scoateti din cuptor, ii intoarceti si ii asezati intr-un bol.
Tocati patrunjelul verde, il presarati peste cartofi.
Pofta buna!