luni, 26 noiembrie 2012

Supa de rosii cu orez




Ingrediente:
  • 6 rosii mari
  • 400 gr suc de rosii pregatita in casa
  • 4-5 litri apa
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 lingura pasta de gogosari (sau un gogosar sau un kapia)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 canita mica cu orez
Mod de preparare:
Intr-o oala punem niste apa la fiert.
Cand clocoteste dam drumul la rosii si le lasam cateva secunde acolom, apoi cu o paleta le scoatem pe o farfurie.
Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o oala punem la fiert apa pregatita pentru supa si legumele taiate mai sus.
Le lasam sa fiarba cam pe 3 sferturi acoperite cu un capac.
Rosiile le decojim si le dam pe razatoare.
Dupa legumele au fiert suficient, adaugam rosiile date pe razatoare si sucul de rosii de casa.
Cand incepe sa clocoteasca, punem si orezul, pe care mai intai in spalam in doua-trei ape.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si nu uitam sa punem si pasta de gogosari.
Cand supa este gata presaram putin busuioc uscat, dam un clocot si tragem oala de pe foc.
Lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!!

Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata


O prajitura gustoasa, pufoasa si aromata...Nici nu zici ca este de post asa buna este...

Ingrediente:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 375 ml apa minerala
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 240 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
Mod de preparare:
Intr-un bol punem apa, uleiul, otetul si zaharul.
Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul.
Faina, cacaoa, budinca de ciocolata le-am trecut prin sita.
Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase.
Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de vanilie si esenta.
La final punem coaja de portocala confiata si amestecam usor cu o lingura pana intreaga compozitie este omogena.
Ungem o tava rotunda cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.

Reglam o temperatura de 170-180 grade si o lasam la copt cam 30-35 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!!!
Sursa de inspiratie