Ingrediente:
- 6 rosii mari
- 400 gr suc de rosii pregatita in casa
- 4-5 litri apa
- 1 radacina pastarnac
- 1 lingura pasta de gogosari (sau un gogosar sau un kapia)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- sare
- piper
- busuioc uscat
- 1 canita mica cu orez
Intr-o oala punem niste apa la fiert.
Cand clocoteste dam drumul la rosii si le lasam cateva secunde acolom, apoi cu o paleta le scoatem pe o farfurie.
Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o oala punem la fiert apa pregatita pentru supa si legumele taiate mai sus.
Le lasam sa fiarba cam pe 3 sferturi acoperite cu un capac.
Rosiile le decojim si le dam pe razatoare.
Dupa legumele au fiert suficient, adaugam rosiile date pe razatoare si sucul de rosii de casa.
Cand incepe sa clocoteasca, punem si orezul, pe care mai intai in spalam in doua-trei ape.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si nu uitam sa punem si pasta de gogosari.
Cand supa este gata presaram putin busuioc uscat, dam un clocot si tragem oala de pe foc.
Lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!!