miercuri, 24 februarie 2016

Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte

Cand am chef de rontaiala, imediat imi zboara gandul la biscuiti sau fursecuri. Dau imediat o raita prin frigider, ma uite ce am, ce cu ce se combina si ma apuc de treaba. Mereu obtin ceva bun de servit langa un ceai, o cafea, de ce nu si o bere ;)

Ingrediente:
  • 1 ou
  • 5 linguri smantana de tara
  • 100 gr branza de vaci
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 3 linguri mix de seminte (contine seminte de dovleac, de floarea soarelui, de in si susan)
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita rasa sare
Mod de preparare:
Intr-un bol mixam oul cu smantana.
Punem branza de vaci, amestecam bine, apoi parmezanul si cascavalul.
Adaugam semintele, fulgii de ovaz, sarea si le amestecam cu o lingura.
Punem faina, rand pe rand, amestecam cu lingura cat putem, apoi cu mana framantam pana obtinem un aluat omogen.

Presaram putina faina pe masa de lucru.
Rasturnam aluatul si cu sucitorul, intindem o foaie potrivit de groasa.
Taiem niste dreptunghiuri cu o rotita zimtata si le asezam intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Strangem marginile, iar intindem o foaie, iar taiem cu rotita zimtata, tot asa pana terminam tot aluatul.
Biscuitii asezati in tava ii intepam cu ajutorul unei furculite.

Introducem biscuitii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana devin aurii deasupra.

Cand sunt gata, ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca, apoi ii pastram intr-o caserola.
Sa aveti pofta la rontait!