duminică, 4 iunie 2023

Rulouri de pui cu cascaval si verdeata

 
Ceva simplu, ceva bun, ce ne place mult! Aceste rulouri nu au cum sa nu va placa, pentru ca noi efectiv le-am devorat, iar dupa doua zile am mai facut o tura. Ca si verdeata puteti folosi ce va place, eu am ales patrunjelul. Imi place sa servesc aceste rulouri cu legume proaspete, mai ales acum cand au inceput pietele sa se umple de bunatati. Daca nu le faceti pentru voi, faceti-le pentru copiii vostri, ca sigur nu le vor refuza!

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 70 gr crema de branza
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura smantana fermentata
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce/iute
  • 1 ou mare
  • 100 gr fulgi de porumb
Mod de preparare:
Spalati pieptul si il stergeti cu niste servetele.
Il taiati in doua jumatati, apoi fiecare jumatate o taiati in doua, pe lungime.
Le bateti putin cu ciocanul pentru snitele, nu prea mult.
Le presarati cu sare, piper si boia (dulce sau iute, dupa preferinte), pe ambele parti.
Dati cascavalul pe razatoarea mare.
Tocati marunt patrunjelul verde.
Intr-un bol amesteacati crema de branza cu smantana, sare, piper si busuiocul uscat.
Adaugati cascavalul ras, verdeata tocata si amestecati bine.
Puneti umplutura in mod egal pe cele 4 bucati de pui, o intindeti.
Rulati bine fiecare bucata.
Fulgii de porumb ii maruntiti putin.
Bateti un ou spuma cu putina sare si treceti fiecare rulou prin ou batut, apoi prin fulgii de porumb.
Puneti hartie de copt intr-o tava, asezati rulourile cu distanta intre ele.
Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade pentru 20 de minute.
Vor fi rumenite frumos dupa acest timp, le scoateti din cuptor.
Se servesc calde cu legume, un piure, o salata sau ce va mai place!
Pofta buna!