Ingrediente:
Pentru cotlet:
- 6 felii cotlet de porc
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingura sos de soia
- 2 catei de usturoi
- oregano uscat
- 1 borcan mic de ghebe in sare
- 1 borcan mic de ciuperci taiate
- 1 ceapa
- 200 ml smantana de gatit
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- patrunjel verde
- 2-3 linguri ulei
Carnea:
Spalati bucatile de cotlet, le stergeti cu un servetel.
Intr-un bol amestecati uleiul, boia dulce, sosul de soia, sare si piper dupa gust, putin oregano uscat, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute.
Amestecati bine toate ingredientele, puneti carnea si o invartiti pe toate partile.
O acoperiti si o dati la frigider 1-2 ore sau chiar peste noapte.
Sosul:
Ghebele le puneti in apa la desarat. Tot schimbati apa pana sunt desarati bine.
Le scurgeti de apa, le taiati mai marunt.
Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa.
Curatati ceapa si o tocati marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa.
O innabusiti 2-3 minute, apoi adaugati ciupercile si ghebele.
Le lasati iar 2-3 minute pe foc, apoi adaugati o cana cu apa.
Lasati sa fiarba cam 15 minute la foc potrivit si acoperit.
Dupa, adaugati vinul, lasati descoperita cratita.
Cand lichidul a scazut suficient, puneti smantana, presarati sare si piper dupa gust.
Mai lasati cam 1-2 minute pe foc, apoi luati sosul de pe aragaz si presarati putin patrunjel verde tocat.
Incingeti o tigaie grill, puneti cotletul, il rumeniti pe ambele parti la foc potrivit.
Cand este gata, il scoateti pe un platou, apoi il serviti alaturi de sos.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie