Ingrediente:
Pentru budinca:
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 1 lingura zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 galbenus de ou
- 3 linguri faina
- 350 gr capsuni
- 1 lingura zahar pudra
- 6 gr gelatina
Budinca:
Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul.
Adaugam zaharul pudra, faina, zaharul vanilat si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica.
Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert.
Cand da in clocot, tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire.
Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi dam deoparte.
Piure de capsuni:
Capsunile le pisam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari.
Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece, apoi o punem pe baie de aburi, insa fara sa dea in clocot.
Peste capsunile pisate punem zaharul pudra apoi gelatina calduta si amestecam energic.
Pregatim niste cupe, pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni, un strat de budinca, un strat de capsuni, deasupra iar putina budinca.
Lasam sa se raceasca apoi servim.
Sa fiti iubiti de cine doreste sufletelul vostru!!