duminică, 13 ianuarie 2019

Salam de biscuiti

Salamul de biscuiti este si pentru voi un desert ce va duce cu gandul la copilarie? Pentru mine cu siguranta este! Imi place foarte mult, desi fac destul de rar si nu stiu de ce! Sau probabil din cauza faptului ca sunt atatea retete de prajituri acum, imi place sa incerc noutati si la salamul de biscuiti ii mai zic pas. Am facut reteta clasica, dar cu foarte putin zahar, pentru ca si rahatul este dulce, biscuitii si am zis sa nu il fac prea dulce. A iesit numai bun asa, dar daca preferati mai dulce, puneti zahar in plus.

Ingrediente:
  • 450 gr biscuiti petit beurre 
  • 180 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar brut (sau normal)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri gem de prune
  • 100 gr rahat
  • 150 gr miez de nuca
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • 40 gr stafide
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
Mod de preparare:
Biscuitii ii rupeti bucatele mici.
Rahatul il taiati cubulete.
Miezul de nuca il puneti cu coaja de portocala confiata in robot si le maruntiti.
Peste biscuiti puneti rahatul, stahidele si nuca macinata.
Le amestecati, apoi adaugati gemul de prune.
Intr-o cratita puneti laptele, zaharul brut, untul si cacaoa.
Transferati totul pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana se formeaza un sirop mai gros.
Dati deoparte si lasati sa se racoreasca 5 minute.
Turnati acest sirop peste amestecul cu biscuiti, invartiti bine cu o paleta de silicon.
La final incorporati esenta de rom.
Taiati o bucata de folie alimentara, o asezati pe masa, puneti jumatate din compozitia obtinuta.
Ii dati forma de salam, cu mainile usor umezite sau va ajutati de folie, apoi il presarati cu nuca de cocos.
Il inveliti in folie cat mai strans, suciti la capete.
La fel procedati si cu al doilea salam de biscuiti.
Il dati la rece peste noapte.
Il portionati si serviti.