- 5 fileuri muschi de porc,potrivite ca marime
- 1 morcov mic
- 1 ceapa
- jumatate ardei galben
- 2 rosii
- 1 catel usturoi
- 5-6 linguri pasta de rosii de casa
- 5 linguri vin rosu
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel uscat
- busuioc uscat
- 1 mana paste
- 1 lingura unt
- 3 felii branza topita
Luam fileurile si le spalam, apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete mici.
Ardeiul il taiem bucatele cat mai mici.
Rosiile le curatam de coaja si le facem si pe acestea cubulete .
Usturoiul il curatam si il pisam.
Toate aceste legume le punem intr-un bol.
Peste ele mai adaugam: pasta de rosii, vinul si putina sare.
Punem si cateva linguri de apa si amestecam bine.
Luam un vas yena si il ungem cu cele doua linguri de ulei.
Fileurile le condimentam pe ambele parti cu sare si piper apoi le asezam in vas.
Deasupra turnam acel amestec cu legume.
Presaram putin patrunjel si busuioc uscat.
Acoperim vasul cu capacul (sau cu staniol) si il bagati in cuptor.
Aprindeti cuptorul si lasati muschiul acolo cam 60 de minute.
Mai spre final, cand carnea este facuta bine, fierbem pastele.
Punem intr-o cratita apa cu un praf de sare si untul la fiert.
Cand da in clocot, dam drumul la paste si le fierbem maxim 10 minute.
Apoi le scurgem bine de apa.
Scoatem vasul din cuptor, punem pe margini pastele si le impingem putin cu o lingura pentru a intra sos in ele.
Deasupra pastelor rupem bucatele de branza topita.
Mai dam vasul in cuptor 10-15 minute.
Cand este gata scoatem si servim.
Iese ceva de te lingi pe degete!!!!