miercuri, 2 mai 2012

Merluciu pe pat de ceapa la cuptor

Ingrediente:
  • 8 bucati de merluciu (curatat, spalat, gata de preparat)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • 1 cartof
  • jumatate de ardei galben
  • jumatate de cana cu pasta de rosii de casa
  • jumatate pahar de vin
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Cepele le curatam,le spalam si le taiem rondele.
Morcovul il curatam si il taiem tot feliute rotunde.
Cartoful curatat si spalat, il taiem bucati pe lung.
Ardeiul ii facem bucatele mici.
Luam un vas yena si il ungem cu putin ulei.
Asezam rondelele de ceapa pe vasul fundului.
Deasupra punem bucatile de peste si le condimentam cu sare, piper, pe ambele parti.
Peste adaugam bucatile de cartof, de morcov, de ardei iar pe deasupra punem felii de rosie.
Pasta de rosii o amestecam cu vinul si o turnam in vas.
Punem putina sare si piper peste legume apoi presaram putin marar.

Acoperim vasul cu capacul (daca nu aveti capac la vas, acoperiti-l cu niste folie alimentara).
Dam vasul in cuptor si aprindem cuptorul.
Reglam la o temperatura potrivita si il lasam cam 35-40 minute.
Apoi descoperim vasul si mai lasam cam 5 minute pentru a prinde o crusta. Daca a scazut zeama de tot, mai stropiti cu putin vin sau putina apa.
Cand e gata scoatem vasul si asezam o portie pe farfurie.

Servim alaturi de un pahar de vin rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu