Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
- 40 ml ulei
- 1 portocala potrivita
- 8 linguri faina
- 1 lingurita cu varf praf de copt
Pentru crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 250 gr crema de branza (hochland, almette, mascarpone, etc)
- 2 linguri pline indulcitor pudra 1:2 (sau 4-5 linguri zahar pudra)
- coaja rasa de portocala
- 7 portocale mai mici
- decoratiuni
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma.
Incorporati galbenusurile si mixati usor.
Radeti coaja de portocala si stoarceti sucul.
Sucul de portocala il amestecati cu uleiul si praful de copt, le incorporati peste oua.
Cerneti faina.
O adaugati treptat, amestecati cu o paleta de silicon.
Puneti si coaja de portocala.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm.
Turnati compozitia de blat, o nivelati si o bateti usor de masa, de doua ori.
O introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20 de minute.
Cand este copt blatul, il scoateti din cuptor.
Il lasati 1 minut sa se racoreasca, il desprindeti de pe hartia de copt si il rulati.
Il inveliti tot in hartie de copt si lasati blatul sa se raceasca.
Crema:
Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum.
Adaugati crema de branza, indulcitorul pudra, coaja rasa de portocala si mixati pana obtineti o crema spumoasa.
Curatati portocalele de coaja, le taiati putin la capete.
Desfaceti blatul rece, intindeti mai mult de jumatate din crema.
Puneti pe o margine portocalele una langa alta, incepeti si rulati cat mai strans.
Puneti rulada in folie si o strangeti bine.
O dati la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Crema ramasa o puneti intr-un pos.
Scoateti rulada de la rece si o feliati cu grija.
O ornati cu crema din pos si puneti cateva decoratiuni.
Este gata sa fie savurata!
Pofta buna!