Ingrediente:
- 1 kg bureti de vara fierti
- 2 cepe
- 1 ardei kapia
- 1 ardei galben
- 2 rosii mari
- 1/2 morcov
- sare
- piper
- 1 lingura pasta de tomate
- 3 linguri vin rosu
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 3 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il taiem julien.
Rosiile le decojim si le facem cuburi.
Buretii fierti si racoriti, ii taiem bucati potrivite.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le inabusim.
Adaugam ardeiul, mai lasam 2-3 minute, apoi turnam 1 cana si jumatate cu apa.
Acoperim, lasam sa fiarba 10-15 minute si dam drumul rosiilor si buretilor.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand mancarea a scazut cam pe 3/4 si toate legumele sunt patrunse, incorporam pasta de tomate, vinul si patrunjelul uscat.
Mai lasam 1-2 minute pe foc, amestecam apoi tragem cratita deoparte.
Curatam usturoiul, il pisam si il punem in macare. Acoperim pentru 10 minute, apoi servim.
Pofta buna!