sâmbătă, 16 august 2014

Mancare de bureti de vara

A fost o prietena la cules de bureti si mi-a adus si mie cativa. Daca tot au fost atatea zile de post, ce mergea mai bine, decat o mancare de bureti cu legume? Erau vreo 4 soiuri, nu ma intrebati cum se cheama ca habar nu am :D..Eu doar i-am primit, i-am gatit si ai mei i-au mancat..

Ingrediente:
  • 1 kg bureti de vara fierti
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 2 rosii mari
  • 1/2 morcov
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 linguri vin rosu
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
Mod de preparare: 
Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il taiem julien.
Rosiile le decojim si le facem cuburi.
Buretii fierti si racoriti, ii taiem bucati potrivite.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le inabusim.
Adaugam ardeiul, mai lasam 2-3 minute, apoi turnam 1 cana si jumatate cu apa.
Acoperim, lasam sa fiarba 10-15 minute si dam drumul rosiilor si buretilor.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand mancarea a scazut cam pe 3/4 si toate legumele sunt patrunse, incorporam pasta de tomate, vinul si patrunjelul uscat.
Mai lasam 1-2 minute pe foc, amestecam apoi tragem cratita deoparte.
Curatam usturoiul, il pisam si il punem in macare. Acoperim pentru 10 minute, apoi servim.
Pofta buna!