vineri, 7 iulie 2023

Menemen, omleta turceasca

 
Aceasta reteta nu este deloc una sofistitca, ci chiar una usoara, potrivita de gatit pe aceste calduri. Din dorinta de a pregati o altfel de omleta, am incercat aceasta varianta. Am mai citit eu despre ea si in multe articole scria ca ar fi bine ca ouale sa nu fie gatite de tot, ca este mai cremoasa omleta in acest fel, dar cum noua ne plac ouale bine facut, eu am lasat-o pe foc pana am crezut eu ca este asa cum ne place. Este de pregatit de multe ori aceasta reteta, in aceasta vara, ca sigur voi avea mereu aprovizionat frigiderul cu legume gustoase. Sa o incercati, ca merita! 

Ingrediente:

  • 3 cepe verzi micute
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 2 rosii mari de gradina, bine coapte
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cateva crengute de patrunjel verde
Mod de preparare:
Puneti niste apa la fiert intr-o cratita mica.
Cand da in clocot, adaugati rosiile si le lasati cam doua minute.
Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca usor, apoi le decojiti de pielita.
Le tocati marunt.
Ceapa verde o taiati rondele.
Ardeii de toate culorile, ii curatati bine de seminte si ii tocati cubulete.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa verde si ardeii.
Presarati putina sare, piper, le sotati 2-3 minute.
Eu am adaugat si cateva linguri de apa sa se patrunda bine legumele.
Adaugati rosiile cu toata zeama ce o lasa.
Amestecati, lasati sa scada cam pe jumatate din lichid.
Dati focul la mic de tot, spargeti ouale unul cat unul, apoi cu miscari lente invartiti.
Invartiti pana ouale sunt gatite asa cum va plac.
Se opreste focul.
Se toaca marunt patrunjelul verde, se presara deasupra.
Se serveste cu paine prajita!
Pofta buna!