Ingrediente:
- 1/2 iepure
- 1 praz
- 1 morcov
- 1 gogosar
- 3/4 de cana cu suc de rosii de casa
- 4 catei de usuturoi
- 150 gr masline negre cu samburi
- 2 crengute cimbru
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- boia de ardei iute
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite.
O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele.
O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de ardei dulce si iute.
Prazul il spalati, il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.
Morcovul decojit il taiati rondele, gogosarul curatat de cotor si seminte il taiati fasii.
Ungeti o tigaie cu ulei si o incingeti.
Puneti bucatile de carne, le rumeniti pe ambele parti la foc potrivit, impreuna cu crengutele de cimbru.
Le scoateti pe un platou cand sunt gata.
In aceeasi tigaie sotati prazul cu morcovul, gogosarul, 2-3 minute, apoi adaugati cam jumatate din sucul de rosii si o cana cu apa.
Presarati sare si piper.
Lasati sa dea 2-3 clocote si trageti tigaia deoparte.
Intr-o tava turnati amestecul din tigaie cu praz.
Asezati bucatile de carne cu crengutele de cimbru, apoi din loc in loc, puneti maslinele.
Usturoiul curatat il taiati bucati mai mari, il presarati peste carne.
Cu restul de suc de rosii, ungeti bucatile de iepure.
Acoperiti tava cu staniol, o introduceti in cuptorul incins, la 190-200 de grade, pentru o ora si 20 de minute.
Dupa acest timp, o descoperiti, incercati carnea cu o furculita sa fiti siguri de este patrunsa.
O mai lasati inca 20-30 de minute la cuptor dar descoperita, ca sa sa rumeneasca usor.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati 5-10 minute la racorit.
Se serveste cu diverse salate, muraturi sau cu dulceata de ardei iuti. Eu am presarat si cateva fire de microplante.
Sa aveti pofta!