Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 gr faina
- 1 lingurita drojdie proaspata
- 1/2 lingurita zahar
- un praf de sare
- 100 ml apa minerala calduta
- 1 lingura ulei
- 200 gr crema de branza
- 150 gr cas de oaie
- 100 gr cascaval
- 1 ou
- piper
- 1 lingurita rasa busuioc uscat
- 1 carnacior uscat (optional)
- cateva fasii ardei kapia
Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam.
Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat usor de modelat.
La final incorporam uleiul.
Acoperim vasul si lasam sa dospeasca aluatul 15-20 de minute.
Umplutura:
Cascavalul si casul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le punem intr-un bol impreuna cu crema de branza si le amestecam.
Incorporam oul, putin piper si busuiocul uscat.
Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtirica, rotunda.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat si taiem marginile.
O intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza si o nivelam.
Deasupra asezam rondele de carnacior si fasii de ardei kapia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor. Poate fi servita atat rece cat si calda!
Pofta buna!