Placinta dobrogeana este una din acele placinte care se face tare usor! Fie ca alegeti sa puneti branza sarata, branza dulce, marar, iese o bunatate! Ai mei tot isi taie cate o bucatica si imediat se goleste tava! Puteti pregati chiar voi foile in casa, insa eu, pe acestea subtiri, le cumpar mereu, recunosc! Haideti repede la o bucatica de placinta calda!!!
Ingrediente:
- 400 gr foi de placinta proaspete
- 400 gr branza de vaci
- 400 gr cas de oaie
- 4 linguri cu varf smantana
- 4 oua
- sare
- piper
- 1 legatura marar verde
- 70 gr unt
- 3 oua + 6 linguri smantana
Mod de preparare:
Topiti untul pe baie de aburi.
Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare.
Adaugati smantana, ouale si mixati bine.
Presarati sare si piper.
Mararul verde il tocati marunt, il incorporati in branza.
Umplutura o impartiti in 3, in mod egal.
Desfaceti foile de placinta.
Asezati o foaie pe masa de lucru, o pensulati cu putin unt topit.
Asezati alta foaie, iar pensulati cu unt, foaie, pensulati cu unt si foaie.
Puneti pe un capat o parte din umplutura, pe lungime, rulati pana obtineti un sul.
La fel procedati si cu celalalte doua rulouri.
Tapetati cu hartie de copt, de preferat sa fie de dimensiunea rulourilor.
Le asezati in tava, una langa alta.
Cele 3 oua le bateti spuma, adaugati smantana, putina sare si amestecati bine.
Turnati amestecul peste placinta.
Daca tava este mai mare decat rulourile, riscati sa se scurga din acest amestec. Dar puteti folosi si o tava rotunda, sa puneti rulourile in forma de melc.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, cam 35-40 de minute, pana se rumeneste.
O scoateti cand este gata, o lasati sa se racoreasca, taiati si serviti.
Pofta buna!