joi, 17 martie 2016

Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Am folosit pentru prima data lapte de cocos intr-un aluat de prajitura. Am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca poate nu iese prajitura, mai ales ca este si de post, dar a iesit o bunatate. Combinata cu niste visine, putina nuca prajita, negresa a iesit senzationala. Si de aceasta data am folosit aparatul Crock Pot, dar voi puteti pune compozitia intr-o tava rotunda, cu diametrul cam de 22-24 cm, o bagati in cuptorul incins la o temperatura potrivita, o verificati cu scobitoarea dupa 30 de minute si cand este gata, o scoateti din cuptor. Este simplu, orice preparat se poate face la cuptor/pe aragaz, daca nu aveti Crock Pot!

Ingrediente:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 12 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana visine fara samburi
  • o mana miez de nuca
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Intai prajim usor nuca si o tocam grosier.
Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il deschidem pentru ca este ceva mai grosut.
Intr-un bol punem laptele de cocos cu zaharul si le amestecam cu un tel.
Incorporam uleiul treptat.
Cernem faina, cacao, le adaugam peste compozitia lichida.
Praful de copt il amestecam cu bicarbonatul si zeama de lamaie, le turnam in bol.
La final incorporam esenta de rom si nuca tocata.

Ungem vasul Crock Pot-ului cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia, asezam usor visinele.

Punem capacul pe vas, il conectam la curent, setam modul Slow si un timp de 2 ore si 30 de minute.
Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca este gata, deconectam aparatul. A fost suficient timpul de 2 ore si jumatate.
O scoatem din vas si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim!
Pofta buna!