luni, 24 aprilie 2017

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

De ceva timp ma tot gandesc la aceste clatite si le-am si pregatit ca eram curioasa cum sunt. Mi-au placut si ne-au placut tuturor foarte mult Asa ca, neaparat sa le pregatiti! Oricum, Teo este "vinovata" pentru aceasta reteta, ca ea mi-a facut pofta! Multumesc mult, gospo!

Ingrediente:
Pentru clatite:
  • 2 oua potrivite
  • 130 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • 9-10 linguri faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • sare
  • piper
  • ulei pentru uns tigaia
Umplutura:
  • 250 gr pate
  • 50 gr unt moale
  • 50 gr crema de branza
  • 1/2 ardei kapia
  • 100 gr cascaval
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Clatitele:
Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul.
Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam.
Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper.
Le incorporam bine fie cu telul, fie cu mixerul.

Ungem o tigaie teflonata cu putin ulei, o incingem.
Cand s-a incins, punem un polonic de umplutura si invartim tigaia ca sa acoperim toata suprafata.
Reglam focul potrivit, rumenim clatita pe ambele parti, apoi o scoatem pe o farfurie.
La fel procedam cu fiecare clatita.

Umplutura:
Pateul il frecam bine cu untul si crema de branza.
Ardeiul kapia il taiem cubulete mici, il incorporam in pate.
Ii dam gust cu sare si piper.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Punem crema de pate pe fiecare clatite, le ungem bine, apoi presaram cascaval ras.
Le rulam cat mai strans.

Le invelim in folie alimentare si le dam 1-2 ore la frigider.
Dupa acest timp, le scoatem de la rece, indepartam folia.
Le taiem felii si servim.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 6 clatite.
Sa aveti pofta!