Ingrediente:
Pentru aluat:
- 130 gr unt
- 1 ou
- 1 lingura iaurt
- 260 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura indulcitor Green Sugar pudra (sau 1 lingura zahar)
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- 1 pliculet vanilie Green Sugar
- 600 gr fructe de padure congelate
- 2 linguri indulcitor Green Sugar pudra (sau 2 linguri zahar)
- 2 linguri amidon
- 1 pliculet vanilie Green Sugar
- 500 gr branza de vaci
- 5 linguri indulcitor Green Sugar pudra (sau 5 linguri zahar)
- 3 oua
- 1 lingura gris
- coaja rasa de portocala
- 1 pliculet vanilie Green Sugar
- 120 ml suc de fructe scurs de la fructele de padure
- 1 lingura rasa indulcitor Green Sugar pudra (sau 1 lingura zahar)
- 1 lingura amidon
Intai de toate punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos.
Umplutura de fructe:
Intr-o cratita punem fructele decongelate cu indulcitorul.
Le punem foc sa dea cateva clocote.
Amidonul il desfacem in 3-4 linguiri de apa, il turnam peste fructe, amestecam continuu pana se ingroasa.
Tragem cratita de pe foc, adaugam plicul de vanilie si amestecam bine. Lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, oul, indulcitorul si pliculetul de vanilie.
Adaugam iaurtul si coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea.
Incepem si o incorporam in compozitia de unt. Framantam cu mainile pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Umplutura de branza:
Mixam branza cu indulcitorul si galbenusurile.
Adaugam coaja rasa de portocala, pliculetul de vanilie si grisul.
Albusurile le batem spuma.
Le incorporam peste branza, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.
Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.
Asezam foaia de aluat in tava tapetata, presam usor pe marginile tavii cu mana, inclusiv pe pereti.
Turnam umplutura de fructe, o nivelam, apoi adaugam umplutura de branza si o nivelam.
Acum taiem surplusul de aluatul de pe marginea tavii.
Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pana se rumeneste frumos dar este coapta. Facem testul cu scobitoarea cam dupa 40 de minute, ca sa vedem cat mai este nevoie sa se coaca.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.
Sosul:
Intr-o cratita punem sucul de la fructele de padure cu indulcitorul.
O punem pe foc si lasam sa dea in clocot.
Desfacem amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, dam focul la mic si il turnam in fir subtire peste sucul de fructe. Amestecam continuu sa nu faca cocoloase.
Il luam de pe foc cand s-a ingrosat putin si il lasam sa se racoreasca atat cat sa fie caldut.
Potionam tarta rece, turnam sos caldut si servim
Sa aveti pofta!