Ingrediente:
Pentru blat:
- 100 gr unt
- 1/2 cana zahar
- 1 ou
- 1/2 cana lapte
- 2 linguri si 1/2 cacao
- 1 cana rasa cu faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite esenta de rom
Crema:
- 500 gr branza de vaci
- 125 gr mascarpone
- 1/2 cana zahar
- 2 oua
- coaja rasa de lamaie
- 4 jumatati de piersici din compot, fara pielita (am folosit de la Sun Food)
- zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.
Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.
La final incorporam faina, treptat.
Crema:
Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.
Jumatatile de piersica le facem felii.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.
Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.
La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!
Sa aveti pofta dragilor!