Ingrediente:
- 6 oua
- 500 gr carne tocata ( porc cu vita am folosit)
- sare
- piper
- boia dulce
- 2 crengute patrunjel verde
- 1 lingurita rasa praf de usturoi
- 1 varf lingurita oregano uscat
- faina alba
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate.
Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub apa rece, le spargeti putin, le treceti iar pe sub apa rece, apoi le decojiti cu grija.
Carnea tocata o amestecati cu sare, piper, boia dulce, oregano si praful de usturoi.
Incorporati si patrunjelul verde, tocat marunt.
Impartiti carnea in 4 parti egale.
Luati un ou fiert, o parte din carne, imbracati bine oul in carne. La fel procedati cu toate.
Intr-un bol bateti spuma cele 2 oua curde, cu putina sare.
Pe o farfurie puneti faina alba, pe alta pesmet.
Treceti ouale invelite in carne prin faina, ou batut, apoi prin pesmet.
Intr-o tigaie puneti mai mult unei si il incingeti.
Puneti ouale in tigaie, la foc potrivit si le rumeniti pe toate partile, pana este bine facuta carnea.
Cam 10 minute dureaza rumenirea lor.
Cand sunt gata, le scoateti pe un platou, pe care puneti servetele de bucatarie.
Le lasati sa se racoreasca usor, apoi puteti servi.
Cu o salata verde sau cu niste muraturi, sunt grozave!