joi, 15 august 2013

Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii

Sunt o mare fana a tocanitelor de pui si cum avem din belsug legume proaspete vreau sa profit sa pregatesc cat mai multe, in diverse combinatii. Aceasta este una din tocanitele mele preferate din care mananc mereu in cantitate mai mare de cat sunt eu obisnuita pentru ca este prea buna. Sper sa va placa si voua!

Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 borcan mic cu ciuperci
  • 3 rosii mari
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 5-6 linguri vin rosu
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare: 
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il facem rondele.
Rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, sotand puiul impreuna cu ciupercile 3-4 minute.
Acoperim cu apa, adaugam ceapa cu morcovul si condimentam cu sare, piper si boiaua de ardei dulce.
Lasam sa fiarba cam 15 minute dar acoperim cratita.
Punem rosiile si lasam sa scada atat cat ne dorim si bineinteles sa fie patrunsa atat carnea cat si legumele.


Pasta de tomate o amestecam cu vinul si o turnam deasupra.
Amestecam usor si ii mai dam doar  4-5 clocote apoi tragem tigaia de pe foc.
Curatam usturoiul, il taiem feliute si il imprastiem in mancare, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Lasam 5 minute acoperita apoi poate fi servita!