Ingrediente:
Pentru rulouri:
- 700 gr muschiulet fraged de porc
- 400 gr aluat foietaj
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- 1 lingura sos teiryaki
- 3 linguri ulei
- 2 cutii mici ciuperci taiate
- 1 ceapa mica
- 200 gr smantana de tara
- sare
- piper
- 1 lingura plina cu emmentaler ras
- 2 linguri ulei
Rulourile:
Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie.
Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.
Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce, busuioc, cimbru, sare si piper.
In acest amestec de codimente punem bucatile de carne, le amestecam bine.
Acoperim bolul si il dam la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte.
Taiem aluatul foietaj in dreptunghiuri, asezam fiecare bucata de carne pe marginea aluatului. Avem grija sa fie aluatul mai mare cu jumatate de cm si pe stanga si pe dreapta. Puteti masura inainte sa taiati aluatul, eu asa am procedat.
Incepem si rulam bine carnea in foietaj.
Rulourile obtinute le asezam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pentru 40-45 de minute.
Intre timp pregatim sosul de ciuperci:
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Ciupercile le spalam bine, le scurgem si le mai taiem daca este nevoie.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa si ciupercile.
Le innabusim 2-3 minute, apoi punem cam 3/4 de cana cu apa.
Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand lichidul a scazut aproape in toatalitate, adaugam smantana.
Presaram sare si piper dupa gust.
Mai dam cateva clocote, tragem tigaia de pe foc, punem emmentaler-ul ras, amestecam.
Cand rulourile sunt gata, le scoatem din cuptor.
Asezam pe farfurie sos cu ciuperci, deasupra un rulou si servim.
Puteti presara si putin patrunjel verde deasupra.
Sa aveti pofta!