luni, 18 mai 2015

Spaghete cu bacon si sos de rosii


Ingrediente:
  • 500 gr rosii decojite in suc propriu (eu am folosit de la Sun Food)
  • 350 gr spaghete
  • 150 gr bacon
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • parmezan ras
Mod de preparare:
Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate.
Baconul il facem bucatele mici.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem usutoiul pentru 1 minut apoi il scoatem.
Adaugam ceapa, baconul, le innabusim 1-2 minute.
Rosiile le pasam in blender, le turnam in tigaie.
Condimentam cu sare, piper, busuioc uscat si rozmarim uscat.
Scadem sosul la foc potrivit, pana se ingroasa putin, dar nu foarte tare.
Intr-o oala punem apa cu sare, o transferam pe foc, cand clocoteste, dam drumul pastelor. 
Le fierbem, gustam una sa vedem cand sunt gata, le scurgem de apa.
Pastele scurse le amestecam cu sosul.
Presaram parmezan ras deasupra si le servim calde!