Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 oua ( 2 daca sunt mai mari)
- 2 albusuri
- 7 linguri de zahar
- 2 linguri ulei
- 3 linguri faina
- 2 lingurite cacao
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 400 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- 3 linguri amidon
- 1/2 cutie crema de branza cu smantana Delaco
- 150 gr branza de vaci
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 lingura zahar pudra
- 150 gr zmeura si mure
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita amidon
Blatul:
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devine o bezea.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le punem peste albusuri impreuna cu zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Le mixam usor, incorporam faina, praful de copt iar la final cacaoa pe care o trecem prin sita.
Le amestecam pana sunt bine incorporate toate ingredientele.
Ungem o tava detasabila cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.
La o temperatura potrivita lasam sa se coaca blatul ( facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar.
Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam bine sa nu fie cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot punem crema de galbenusuri, dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, insa in acest timp amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase.
Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca complet.
Branza de vaci o amestecam cu crema de branza cu smantana Delaco, zaharul pudra si cele 2 linguri de zahar ramase.
Incorporam cate o lingura din crema de vanilie rece, pragatita mai sus, si mixam la viteza potrivita.
La final o aromatizam cu esenta de vanilie.
Asezam blatul racit pe un platou, in jur punem un inel detasabil si turnam crema pe care o nivelam cu o paleta de silicon ( inelul nu este neaparat sa il folositi deoarece crema nu va curge. Eu l-am folosit preventiv).
Dam prajitura la frigider macar pentru 1 ora.
Sosul de fructe:
Zmeura, murele le-am amestecat cu zaharul si le-am pus la foc mic.
Amidonul il desfacem cu 2-3 lingurite de apa si cand zaharul s-a topit il punem peste fructe.
Il lasam sa dea cateva clocote, timp in care amestecam sa nu se prinda de cratita.
Cand s-a ingrosat putin il lasam cateva minutele sa se racoreasca, cat sa fie cald.
Asezam sosul deasupra, iar cu o scobitoare facem ca niste mici valuri impreuna cu crema de branza, cat sa intre putin in ea.
Am oprit 2 linguri de sos pentru a mai pune deasupra cand servim.
Dam iar la rece apoi este numai bun de servit.
Sa aveti pofta!