Ingrediente:
- 1 piept mare de pui dezosat
- 5 linguri iaurt natural
- 1 lingura ketchup dulce
- sare
- piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita rasa pudra de usturoi
- 1 lingurita rasa de condiment garam masala
- 1 lingurita rasa oregano uscat
- 3-4 linguri zeama de lamaie
- 2-3 linguri ulei de masline
- bete de frigarui
Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele.
Il taiem bucati potrivite.
Intr-un bol amestecam iaurtul, kechup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie.
Adaugam si restul condimentelor enumerate mai sus, le incorporam bine.
Peste tot acest amestec punem bucatile de pui, le invartim bine.
Acoperim bolul cu folie alimentara si dam carnea la frigider peste noapte, sau macar pentru 1-2 ore.
Betele de frigarui le tinem jumatate de ora in apa rece, inainte sa asamblam kebab-ul.
Scoatem carnea de la frigider, infingem bucatele pe betele de frigarui.
Ungem o tigaie grill cu putin ulei si il punem la incins.
Cand s-a incins, punem kebab-ul de pui si reglam focul potrivit.
Le rumenim pe toate partile, apoi le scoatem pe un platou.
Se servesc calde, cu un sos, o salata sau ce va mai place.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 6 bucati.
Sa aveti pofta!