sâmbătă, 23 iulie 2022

Placinte cu urda la tigaie

 
Cui ii plac placintele? Hai ca vad cateva maini ridicate sus! Fie dulci, sarate, coapte, la tigaie, asa bunatate nu se refuza niciodata. De aceasta data va invit la niste minunate placinte cu urda, la tigaie, pregatite in foarte, foarte putin ulei, de fapt doar ungeti tigaia. Trebuie sa le incercati pentru ca sigur o sa va incante, mai ales daca sunteti fani urda!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 650 gr faina
  • 180 ml lapte
  • 12 linguri smantana de tara
  • 1 ou mare
  • 7 gr drojdie uscata
  • sare
  • 1 lingura ulei
Pentru umplutura:
  • 600 gr urda
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 legatura mica marar verde
  • 3-4 foi de ceapa verde
Mod de preparare:
Aluatul:
Cerneti faina intr-un bol, presarati sare.
Laptele caldut il amestecati cu drojdia, lasati 10 minute sa se activeze.
Turnati amestecul de lapte-drojdie peste faina, incepeti si framantati.
Adaugati oul, apoi smantana si framantati bine.
La final, incorporati lingura de ulei.
Acoperiti aluatul, il lasati la dospit la loc cald, cam o ora.
Umplutura:
Mararul verde il tocati marunt.
Foile de ceapa verde le taiati rondele.
Intr-un bol puneti branza, smantana, oul si le mixati.
Presarati sare si piper, apoi puneti verdeata si amestecati bine.
Rasturnati aluatul pe masa de lucru.
Il impartiti in 12 bucati, formati niste bile.
Intindeti fiecare bila de aluat intr-un cerc, nu foarte mare, puneti pe jumatate o lingura plina de umplutura.
Cu cealalta jumatate veniti deasupra.
Apasati bine capetele cu o furculita.
Le pregatiti pe toate.
Ungeti o tigaie cu putin ulei, o puneti la incins.
Puneti placintele la rumenit, la foc potrivit, le intoarceti, apoi le scoateti pe un platou.
Ungeti tigaia cu ulei de fiecare data cand puneti o noua tura de placinte la rumenit.
Sunt gata pentru a fi servite!
Pofta buna!