Ingrediente:
Aluat:
- 160 gr unt
- 1 ou
- 280 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita vanilie
- un praf de sare
Pentru umplutura de piersici:
- 1 kg piersici coapte (sa nu fie tari, dar nici prea moi)
- 2 linguri amidon
- 4 linguri gem de caise
Pentru crema:
- 500 gr mascarpone
- 100 gr ciocolata alba
- 2 linguri lapte
- 2 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie mica
- ornamente pentru decor
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare.
Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia.
Framantati pana obtineti un aluat omogen.
Presarati faina pe masa de lucru, intindeti o foaie nu foarte subtire.
Intr-o tava de tarta cu diamentrul de 28 cm, puneti foaia de aluat, o presati bine si pe margini.
Taiati surplusul si bagati tava in frigider.
Umplutura de piersici:
Spalati bine piersicile, le taiati in jumatati si scoateti samburii.
Le taiati in cuburi potrivite.
Le amestecati cu gemul, apoi si cu amidonul.
Scoateti tava din frigider, puneti piersicile.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 35 de minute, pana crusta prinde o culoare usor aurie.
Scoateti tarta din cuptor cand este gata, o lasati sa se raceasca.
Crema:
Ciocolata o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele.
Dati bolul deoparte, lasati 2-3 minute sa se tempereze.
Mixati mascarponele rece, apoi adaugati ciocolata, coaja rasa de lamaie. Mai mixati putin pana sunt toate incorporate.
La final incorporati zeama de lamaie.
Peste tarta rece puneti crema, o nivelati.
Presarati decoratiuni, asezati bucati de piersici, frunze de menta.
Dati la rece 1-2 ore, apoi o portionati si serviti.
Sa aveti pofta!