Ingrediente:
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr crema de branza
- 4 linguri zahar pudra
- 2 lingurite vanilie
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 100-150 gr cirese
- 60 gr ciocolata cu lapte
- 1 ciocolatica snickers
- 60 gr alune decojite si nesarate
- 3-4 linguri zahar
Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati.
Intr-un bol punem frisca rece si o mixam putin.
Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa.
La final adaugam zeama de lamaie si o incorporam cu o paleta.
Ciocolata o rupem bucatele, o punem pe baie de aburi si o topim.
Luam ceva mai mult de o treime din crema, adaugam ciocolata topita, ciocolata snickers rupta bucatele si amestecam cu o paleta.
In restul de crema punem ciresele, amestecam sa fie omogene.
Intr-o caserola punem inghetata de ciocolata, o nivelam, apoi o punem pe cea cu cirese si o nivelam.
Acoperim caserola de inghetata cu capac si o dam la congelator.
Alunele pralinate:
Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.
Adaugam alunele in zaharul caramelizat, le amestecam bine, apoi luam de pe foc si le rasturnam pe o bucata de hartie de copt.
Le lasam sa se raceasca bine, apoi le maruntim in robotul de bucatarie.
Inghetata o scoatem din congelator cam cu 20-30 de minute inainte de servire.
Punem in cupe, presaram alune pralinate si servim.
Sa aveti pofta!