miercuri, 1 februarie 2017

Langosi cu branza sarata

Daca tot este concurs cu gogosi pe bucataras.ro si am vazut atatea gogosi de toate felurile, sotul a vazut intr-o seara langosi si cica ar manca si el. Si cum aveam tot ce imi trebuie in casa, imediat m-am suflecat si m-am apucat de treaba, mai ales ca pe vremea asta rece, chiar imi place sa stau pe langa aragaz. Haideti sa servim langosi calzi si pufosi!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 400 gr faina (eu am avut de tara)
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura plina cu smantana de tara
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei pentru rumenit
Pentru umplut:
  • 150 gr branza sarata de oi
  • 100 gr cascaval ras 
Mod de preparare:
Aluatul:
Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut.
Intr-un bol punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle.
Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam.
Punem laptele caldut, framantam bine pana obtinem un aluat omogen si putin lipicios.
Daca mai este nevoie de faina sau lapte, mai adaugati putin.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul si il lasam la dospit, la loc cald, cam o ora, o ora si jumatate.

Umplutura:
Branza de oi o framantam cu mana intr-un bol.
Adaugam cascavalul ras, le amestecam.
Stropim cu ulei de masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Rupem 8 bine de dimensiuni aproximativ egale.
Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica si dreptunghiulara.
Punem branza pe o parte din dreptungi, iar cu cealalta venim si acoperim umplutura, presam marginile cu degetele. Procedam astfel cu toate.

Intr-o tigaie incingem ulei.
Rumenim langosii rand pe rand, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.

Le servim calde, simple, cu o cana de lapte, un ceai, iaurt sau cum va mai place.
Sa aveti pofta!





Provocarea Cutia Misterelor - Mistery box challange februarie 2017


Hopa, sunt din nou gazda acestei frumoase provocari.
Ii multumesc Cristinei pentru predarea stafetei si neaparat sa intrati pe blogul ei pentru ca are retete inedite:http://retete.panacris.ro/. Ma bucur ca fiu iarasi gazda provocarii Mistery box challange http://saffronanddates.blogspot.ro/search/label/provocarea%20cutia%20misterelor, o provocare initiata de Cerasela: http://saffronanddates.blogspot.ro/.

Dupa cum stiti, sau daca nu stiti aflati acum, cutia noastra contine intre 7 si 10 ingrediente, iar unul din ele este vedeta.
Singurele ingrediente acceptate, in afara de cele propuse de mine sunt: " orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).”

M-am tot gandit, de cand mi-a propus Cristina sa fiu gaza, ce sa aleg ca si ingredient vedeta, ca acesta imi cam da batai de cap, insa m-am oprit la un ingredient pe care il consum des in aceasta perioada si sunt sigura ca este la indemana oricui: ingredientul vedeta sa fie MERELE.
Cutia misterioasa din aceasta luna cuprinde urmatoarele ingrediente: iaurt, oua, foietaj, lapte, branzeturi, radacinoase, salata verde, smantana, nuci si ingredientul vedeta, MERELE.

Sper sa va placa lista de ingrediente si sa veniti cu cele mai minunate retete cu mere.
Termenul limita pentru trimiterea retetelor este sfarsitul lunii februarie. Atentie, luna februarie este mai scurta!
Sa aveti spor, inspiratie si sa ne delectam cu retete una si una!