luni, 30 aprilie 2018

Omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice moment al zilei, este super gustoasa, super satioasa. Sa nu mai spun cat de repede se face, asa ca daca sunteti in pana de timp, prestati repede o astfel de omleta, o salata sau ceva muraturi langa si gata masa!

Ingrediente:
  • 3 cartofi potriviti
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 6 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 fir usturoi verde
  • 130 gr mozzarella
  • 1 lingura crema de branza
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete.
Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute.
Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine.
Ciupercile le spalati si le taiati, nu foarte marunt.
Ceapa verde o taiati rondele, la fel si usturoiul verde.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti ciupercile si ceapa verde.
Presarati sare, piper, puneti si putina apa, le lasati sa scada la foc potrivit.
Amestecati din cand in cand in ele.
La final adaugati usturoiul verde tocat, mai lasati circa 1 minute pe foc, trageti tigaia deoparte.
Puneti ouale intr-un bol, presarati sare, piper, putina boia dulce si le bateti cu un tel.
Adaugati crema de branza, amestecati, apoi radeti peste oua si mozzarella.
Amestecati, puneti ciupercile, incorporati toate.

Tapetati o tava cu diametrul de 23 cm cu hartie de copt, puneti cartofii fierti, ii rasfirati peste tot.
Turnati amestecul de oua cu ciuperci, nivelati.

Introduceti omleta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna de servit!
Sa aveti pofta!