Mod de preparare:
- 8 pulpe superioare
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu gras
- 2 linguri sos de kapia de casa
- 1 cutie rosii decojite intregi (sau 3-4 rosii mari cand este sezonul celor gustoase de gradina)
- 150 gr masline negre fara samburi
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura amestec de legume uscate
- 1 lingura amestec rosii uscate cu busuioc
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 crenguta busuioc verde
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele.
Ceapa curata o tocati marunt.
Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete.
Rosiile decojite le pasati in blender.
Incingeti uleiul de masline intr-o cratita.
Puneti bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti la foc potrivit.
Adaugati ceapa si ardeiul, mai inabusiti 2 minute.
Presarati amestecul de legume uscate, rosiile uscate cu busuioc, sare, piper, foile de dafin dar si sosul de kapia.
Turnati 1 litru de apa calda.
Acoperiti cu un capac.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 20-25 de minute. Amestecati din cand in cand.
Dupa acest timp, incorporati rosiile pasate, amestecati si fierbeti 4-5 minute.
Adaugati maslinele, mai fierbeti mancarea 3-4 minute.
La final puneti usturoiul curatat si tocat marunt.
Amestecati totul si luati cratita de pe foc.
Puneti o crenguta verde de busuioc, lasati acoperita mancarea pentru 10 minute.
Este gata pentru a fi servita!
Pofta buna!