vineri, 11 iunie 2021

Mancare de pui cu masline si rosii

 
Intr-o zi aveam o punga cu pulpe de pui prin frigider si nu stiam ce sa gatesc din ele. Eram intr-o pana totala de idei si parca nu imi doream nici o mancare din ce mai facusem! Deschid frigiderul sa iau laptele pentru cafea si hop zaresc un borcan cu masline. Atunci mi-a si venit ideea: pui cu masline. Imediat am parlit pulpele si am pregatit mancarea. Cand am inceput sa gust din ea sa vad daca mai are nevoie de ceva, tot mai luam inca o lingura si inca una! Am zis, asta este o mancare ce imi place enorm si asa a si fost! Dupa ce terminam tot din farfurie, luam un colt de paine si "stergeam" tot sosul! Ce nebunie, ce bunatate! Sa incercati si voi ca sa va convingeti!

Mod de preparare:

  • 8 pulpe superioare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu gras
  • 2 linguri sos de kapia de casa
  • 1 cutie rosii decojite intregi (sau 3-4 rosii mari cand este sezonul celor gustoase de gradina)
  • 150 gr masline negre fara samburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 1 lingura amestec rosii uscate cu busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 crenguta busuioc verde
  • 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele.
Ceapa curata o tocati marunt.
Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete.
Rosiile decojite le pasati in blender.
Incingeti uleiul de masline intr-o cratita.
Puneti bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti la foc potrivit.
Adaugati ceapa si ardeiul, mai inabusiti 2 minute.
Presarati amestecul de legume uscate, rosiile uscate cu busuioc, sare, piper, foile de dafin dar si sosul de kapia.
Turnati 1 litru de apa calda.
Acoperiti cu un capac.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 20-25 de minute. Amestecati din cand in cand.
Dupa acest timp, incorporati rosiile pasate, amestecati si fierbeti 4-5 minute.
Adaugati maslinele, mai fierbeti mancarea 3-4 minute.
La final puneti usturoiul curatat si tocat marunt.
Amestecati totul si luati cratita de pe foc.
Puneti o crenguta verde de busuioc, lasati acoperita mancarea pentru 10 minute.
Este gata pentru a fi servita!
Pofta buna!