Ingrediente:
- 300 gr biscuiti simpli
- 100 gr zahar (150 daca doriti sa fie mai dulce)
- 200 gr nuca macinata
- 50 gr miez de nuca
- 50 gr fructe confiate
- coaja rasa de la o portocala
- 3 linguri cacao
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 lingurita esenta de rom
- 3/4 cana lapte de soia cu ciocolata
- 2 linguri margarina (optional)
- nuca de cocos
Biscuitii ii punem intr-un bol si cu ajutorul unui facalet ii batem incet pana raman bucatele micute. Puteti sa ii dati si prin robot dar sa nu ii faceti ca si faina.
Peste biscuiti adaugam nuca macinata, zaharul cu pastai de vanilie, fructele confiate, coaja rasa de portocala, cacaoa, esenta de rom, iar miezul de nuca il rupem bucati potrivite.
Laptele il punem intr-un ibric, adaugam zaharul si il asezam pe foc pana ce acesta din urma se topeste, apoi il tragem de pe aragaz, adaugam margarina si amestecam bine pana se dizolva toata.
Amestecul de lapte cu zahar il punem peste ingredientele din bol, apoi cu paleta invartim usor pana compozitia devine omogena si nu mai e sfaramicioasa.
Daca nu ajunge lichidul mai picurati putin lapte de soia rece.
Asezam pe masa hartie de copt sau folie alimentara.
Punem jumatate din compozitie, ii dam forma unui salam, presaram nuca de cocos si tavalim salamul prin ea. La fel procedam si cu jumatatea cealalta de compozite. Puteti opta pentru a face un singur salam mai mare.
Rulam strans, rasucim capetele si punem salamul la frigider.
Feliem, asezam pe un platou si servim.
O bunatate!!!