- 4 rosii mari
- 3 ardei
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 lingura pasta de gogosari
- busuioc uscat
- 1 canita orez
Ardeii ii punem si ii coacem.
Ii lasam acoperiti cu un capac dupa ce i-am copt, apoi ii decojim, scoatem semintele si ii facem feliute.
Rosiile le spalam si le decojim.
Le taiem cubulete foarte mici( sau puteti sa le dati prin blender, eu am preferat sa le tai marunt).
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam rosiile, putina apa si lasam sa dea cateva clocote.
Punem bucatile de ardei copt, apoi condimentam cu sare si piper.
Lasam sa scada sosul, iar la sfarsit incorporam pasta de gogosari si presaram putin busuioc.
Tragem tigaia de pe foc si lasam la racorit.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu putina sare si piper.
Cand clocoteste punem orezul si il fierbem.
Il scurgem de apa cand este gata.
Pe o farfurie punem pe margini orez, iar pe mijloc ardei cu sos si servim.
Sa aveti pofta!