Ingrediente:
- 1 rosie mare
- 1 ardei kapia
- 100 gr somon afumat feliat
- 3 oua
- 1 ceapa verde
- 6 cubulete gorgonzola dulce
- sare
- piper
- oregano
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura si jumatate otet
Mod de preparare:
Rosia o decojiti de pielita, o taiati cuburi.
Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati patratele.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati legumele taiate.
Le innabusiti 2-3 minute la foc mic, apoi puneti 5-6 linguri de apa.
Presarati sare piper si oregano.
Amestecati si lasati sa scada lichidul la foc mic.
Tregeti de pe foc cand este gata.
Intr-o cratita puneti 1 litru si jumatate de apa, otetul si putina sare.
Transferati totul pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dati focul spre potrivit, amestecati cu un tel sa faceti vartej si spargeti un ou. Daca cratita este mai larga, le puneti pe toate 3.
Le lasati la fiert 3 minute.
Dupa acest timp, le scoateti cu o paleta cu gauri, pe un platou.
In tigaia cu legume puneti ouale posate si cubulete de gorgonzola printre.
Somonul feliat il faceti rulouri, le asezati in tigaie.
Ceapa verde o taiati rondele si o presarati deasupra.
Peste oua, pesarati sare si piper.
Pofta buna!