Ingrediente:
- 700 gr pulpa de vita
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 250 gr rosii decojite un suc propriu
- 1 mana rosii cherry
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita amestec de legume natural
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta cimbru
- 4 catei de usturoi
- 1 cana de vin rosu de tara
Spalati carnea de vita, o stergeti cu niste servevetele. O taiati bucati potrivite.
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite le maruntiti.
Usturoiul curatat il taiati bucati mai mari.
In oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune puneti ceapa, morcovul, rosiile decojite, amestecati.
Adaugati carnea de vita, usturoiul, sare, piper, boia dulce si amestecul de legume si invartiti.
La final turnati vinul, dati drumul la crenguta de cimbru, foaia de dafin si rosiile cherry.
Conectati aparatul la o sursa de curent.
Puneti capacul, rotiti pe pozitia blocat, iar supapa de abur sa fie deblocata.
Folosind functia Slow Cook, nu se foloseste presiunea, deci supapa de abur trebuie lasata deschisa.
Apasati functia Slow Cook, un timp de 4 ore si presiune High.
Apasati butonul Start/Stop.
Lasati aparatul sa isi faca treaba in voie, fara a avea grija lui.
Daca folositi vin de magazin, care este mai alcoolizat, folositi mai intai functia Brown/Sote pentru 10-15 minute, apoi Slow Cook.
Dupa ce friptura este gata si timpul de gatire s-a terminat, apasati butonul Start/Stop.
Acum puteti scoate capacul.
Serviti friptura alaturi de un piure de cartofi cremos.
Sa aveti pofta!
Mai multe detalii despre Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, gasiti aici: https://www.crockpot-romania.ro/produse/crockpot-express