Ingrediente:
- 6 oua
- 12 felii bacon
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- patrunjel uscat
- 2 linguri unt
Luam o tava de briose (sau forme mici de ceramica daca aveti).
O ungem foarte bine cu unt, altfel riscati sa se prinda de tava.
Asezam cate doua felii de bacon, in forma de X.
Spargem ouale si le dam drumul peste bacon.
Le condimentam cu sare (nu foarte multa ca are si bacon-ul sare), piper, boia de ardei si patrunjel uscat, apoi le acoperim cu folie pentru a nu se intari bacon-ul.
Intr-o tava mai mare turnam 1 cana si 1/2 cu apa fierbinte.
Asezam tava cu oua, in tava cu apa si o introducem in cuptorul incins.
O lasam pana oul prinde o crusta alba deasupra si consideram noi ca sunt bine patrunse.
Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca putin apoi servim.
Merg servite cu o salata, cu rosii sau cu ce mai doriti.
Sursa de inspiratie