joi, 12 iulie 2012

Irish soda bread

Acum multisor timp am vazut aceasta paine la draga mea Madi!Acum a venit si randul ei.Foarte buna, cu o crusta crocanta ce nu te mai saturi de ea.

Ingrediente:
  • 150 ml lapte
  • 150 gr iaurt
  • 420 gr faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3/4 lingurita rasa de bicarbonat
Mod de preparare:
Punem o oala mai inalta cu tot cu capac in cuptor si dam si drumul acestuia din urma.
Intr-un bol cernem faina si bicarbonatul.
Peste faina adaugam laptele, iaurtul si apoi sarea.
Framantam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Cand aluatul devine nelipicios, formam din el o bila.
Scoatem oala din cuptor (atentie ca arde), punem painea in ea si acoperim la loc.
O introducem in cuptor pentru 40 de minute, apoi scoatem capacul si o mai lasam cam 5 minute.
O scoatem cand este gata, o lasam putin la racit si servim.
Sursa de inspiratie

Pulpe de pui umplute cu cabanos

Ingrediente:
  • 4 pulpe de pui
  • 4 bucati cabanos
  • bacon
  • 2 cepe verzi
  • 150 gr rosii in bulion
  • 1 rosie
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pulpele de pui le spalam, le dezosam usor, indepartand si pielea.
Le batem putin cu ciocanul de snitele.
Le condimentam cu sare,piper si boia de ardei pe ambele parti.
Pe fiecare pulpa punem cate o bucata de cabanos si 2-3 feliute de bacon.

Le rulam si  prindem cu scobitori.
Ungem un vas yena cu ulei si asezam rulourile in el.
Rosiile in bulion le bucatalim si le punem peste.
Ceapa o curatam si o taiem rondele.
Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Rosia o spalam si o taiem felii rotunde.
Deasupra rulourilor punem ceapa tocata, usturoiul si  feliile de rosii.

Acoperim vasul si il dam in cuptor.
Aprindem  focul si lasam totul sa se pregateasca cam 60-70 de minute.
Scoatem capacul si mai lasam 10 minute cat sa se rumeneasca putin.

Cand sunt gata le scoatem la racorit si putem servi.
Alaturi de o salata merg de minune.