Ingrediente:
- 1 bucata somon
- 2 felii lamaie
- 1 felie portocala
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- 1 lingurita ierburi aromatice
- 1 varf lingurita chilli pudra
- cateva boabe de piper
- 1 ceapa verde mica
- 1 canita orez
- 2 linguri ulei
- piper
- 1 lingurita patrunjel uscat
Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie.
Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie.
Adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice, pudra de chilli si amestecam bine pana obtinem un sosulet.
Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul cu citrice ce l-am pregatit mai sus si il masam bine.
Infingem cateva bobite de piper, il acoperim si il dam 20 de minute la frigider sa ia din toate aromele.
Incingem o tigaie grill si rumenim somonul pe ambele parti.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Intr-un ceaunel punem uleiul la incins, adaugam ceapa verde si o inabunim 1 minut.
Punem 3 canite de apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul, pe care mai intai il spalam bine.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si patrunjelul uscat.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, il gustam si cand este facut il dam deoparte.
Asezam pe un platou bucata de somon, orezul decorat cu o felie de lamaie si este gata pentru servit.
Pofta buna! Nu uitati sa serviti alaturi de un vin rosu!!!