joi, 23 februarie 2012

Ravioli cu mascarpone la cuptor

Ingrediente:
  • 250 gr ravioli cu branza
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval
  • 3 linguri mascarpone
  • sare
  • piper
  • jumatate lingura de unt 
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem circa 3 litri de apa la fiert impreuna cu un praf de sare.
Cand incepe sa clocoteasca ,punem pastele la fiert maxim 15 minute.
Dupa ce au fiert le scurgem de apa si le lasam 2-3 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol batem ouale spuma.
Adaugam smantana , mascarpone si amestecam cu o furculita.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il punem in compozitia de oua.
Adaugam putina sare,piper,mararul si patrunjel si le incorporam.
Ungem un vas yena cu unt si punem pastele fierte.
Deasupra turnam amestecul cu mascarpone.

Dam vasul in cuptor,aprindem cuptorul si reglam o temperatura potrivita ,apoi lasam pastele acolo pana prind o crusta aurie,cam 20-30 de minute.
Cand sunt gata le scoatem si servim.
Pofta buna!!

Chiftele la cuptor



  • Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata amestec ( 700 porc + 300 vita)
  • 1 cartof mare
  • 2 felii paine
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 1-2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura amestec de legume uscate
Mod de preparare:
Cartoful il curatati, il spalati si il dati pe razatoare mica, apoi il stoarceti intre maini.
Ceapa si usturoiul le curatati si le tocati marunt.
Mararul si patrunjelul spalate, le tocati marunt.
Morcovul decojit il dati pe razatoarea mica.
Intr-un bol puneti carnea.
Adaugati verdeata tocata, ceapa cu usturoiul, cartoful si morcovul.
Painea o inmuiati in putina apa sau lapte, o stoarceti bine si o puneti sfaramitata in bol.
Puneti ouale (oul), depinde de marimea lor.
Condimentati cu sare, piper si amestecul de legume uscate.
Amestecati bine compozitia de carne.
Luati o tava de aragaz si o tapetati cu hartie de copt.
Luati cate putina compozitie, modelati chiftelele si le asezati una langa alta.
Dati tava in cuptorul incins, la o temperatura de 180 de grade, pentru 45-50 de minute. 
Ultimele 10 minute porniti ventialatia. Daca nu aveti cuptor cu ventialtie, dupa 30-35 de minute, intoarceti chiftelele.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.
Le lasati sa se racoreasca, le puneti intr-o caserola cu capac si le pastrati la rece.
Se pot servi cu piure, salata, cu mustar , ketchup, etc.
Pofta buna! 





Muschi la cuptor cu ceapa verde si ciuperci

Ingrediente:
  • 700 gr muschi de porc degresat
  • 1 borcanel ciuperci intregi
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 rosie
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 2 foi de dafin
  • 1 canita mica suc de rosii
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Muschiuletul il spalam bine, il tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa, apoi il taiem bucati.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Ciupercile le spalam bine si daca sunt mai mari le taiem in doua sau patru bucati.
Usturoiul il curatam si il spalam, apoi il taiem in doua.
Rosia o spalam si o taiem felii.
Ungem un vas yena cu putin ulei.
Punem carnea in vas, iar deasupra o condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Amestecam carnea bine, pentru ca toate condimentele sa se omogenizeze, apoi punem ciupercile, ceapa taiata, usturoiul si feliile de rosii.
Deasupra presaram si foile de dafin rupte bucatele.
Sucul de rosii il amestecam cu putin apa si ii dam drumul in vas.

Punem vasul in cuptor si il lasam acolo pana ce carnea este bine patrunsa.
Sa aveti pofta!!!

Tarta cu branza si capsuni

Ingrediente:
Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 4 linguri faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie
Crema:
  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana mai groasa pentru frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr capsuni(eu am avut congelate)
Jeleu:
  • 200 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • optional 3-4 linguri apa (daca aveti capsunile congelate puneti zeama de la ele)
Mod de preparare:
Blat:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam apa, praful de copt si esenta de vanilie.
La urma incorporam faina.
Ungem o tava rotunda cu putin unt, punem hartie de copt si punem compozitia in tava.
O dam in cuptorul incins, la o 180 de grade si lasam acolo pana blatul este copt.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Capsunile le decongelam (sau le spalam daca sunt proaspete).
Le pasam in blender.
Smantana o batem frisca cu zaharul pudra.
Branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.
Mai mixam putin, apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.
Jeleul:
Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.
Capsunile decongelate le pasam in blender.
Intr-o cratita punem capsunile, zaharul, le punem pe foc si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.
Dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.
O lasam putin sa se raceasca.
Asamblare:
Luam o tava detasabila de tort, o tapetam cu folie alimentara.
Punem blatul, iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.

Deasupra punem jeleul caldut.
Dam la frigider cateva ore, apoi servim.

Pofta buna!!!!!!!!!!


Iaurt de casa

Ingrediente:
  • 2,5-3 litri lapte
  • 1 pahar 400 gr sana (sau 4-5 linguri smantana de tara)
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare.
Dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca.
Cand este doar putin caldut, nu cald, ci o tenta doar de caldut, turnam paharul de sana.
Il amestecam bine cu laptele si il lasam la loc cald pana a doua zi.
Daca folositi smantana, ungeti o cratita cu smantana, apoi turnati usor laptele caldut.
Daca a 2 a zi nu este inca facut, il mai lasati la loc cald pana se face iaurt.
Dupa ce s-a facut iaurtul il punem in frigider, pentru a se pastra bine.
Servim de cate ori dorim.

Cartofi noi cu marar la cuptor

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi noi(de preferabil mai mici)
  • 3-4 cepe verzi
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii ii spalam si le radem coaja.
Ii taiem in 3 sau in 4 (daca sunt micuti ii lasati intregi).
Ceapa verde o curatam o spalam si o taiem rondele.
Mararul verde ii indepartam cozile, il spalam si il tocam marunt.
Intr-un bol adaugam uleiul, sare, piper si boia de ardei.
Asezam cartofii intr-o tava in care punem niste hartie de copt.
Peste turnam amestecul de condimente .
Amestecam cu mainile, bine, cartofii cu amestecul de condimente.
Deasupra punem ceapa verde si mararul.
Punem putina apa si dam tava in cuptorul incins.

Ii mai verificam din cand in cand si ii intoarcem o data pe partea cealalta.
Lasam cartofii la o temperatura potrivita, 180-190 de grade, pana sunt facuti.
Ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim.