Ingrediente:
Crusta:
- 200 gr biscuiti simpli
- 50 gr unt
- 8 linguri lapte
- 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar (sau 1 lingura zahar)
Crema de vanilie:
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr crema de branza
- 100 gr ciocolata alba
- 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau 2 linguri zahar)
- 1 lingurita vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 1 foaie de gelatina
- 1/2 cana de visine fara samburi
Crema de fructe de padure:
- 1/2 din crema de vanilie de mai sus
- 2 foi felatina
- 200 gr fructe de padure
- 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar (sau 1 lingura zahar)
- plus biscuiti pentru baza
Mod de preparare:
Topim untul si il lasam sa se racoreasca.
Biscuitii ii macinam in robot si ii amestecam cu untul topit, laptele si indulcitorul.
Crema de vanilie:
Ciocolata alba o topim si o lasam sa se racoreaca.
Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.
Incorporam crema de branza, apoi indulcitorul si ciocolata topita.
Mixam cat sa obtinem o crema spumoasa.
La final adaugam vanilia si coaja rasa de lamaie.
Punem foaia de gelatina la hidratat in apa rece, o scurgem bine, apoi o topim pe baie de aburi.
Crema de vanilie o impartim in doua.
Intr-una din creme incorporam gelatina topita si amestecam bine.
Crema de fructe de padure:
Fructele de padure le punem in blender cu indulcitorul si le facem piure.
In cealalta jumatate din crema de vanilie, in care nu am pus gelatina, adaugam piureul de fructe.
Punem foile de gelatina la hidratat, apoi le scurgem bine si le topim pe baie de aburi.
Gelatina topita o incoporam in crema de fructe de padure.
Tapetam cu folie o tava de chec.
Punem crusta de biscuiti, in asa fel incat sa imbracam toata tava, inclusiv peretii pana sus.
Asezam crema de vanilie, o nivelam, apoi infingem visinele in crema.
Punem crema de fructe de padure si o nivelam.
Deasupra asezam biscuiti. Eu i-am trecut prin putina zeama de compot de caise, dar cred ca merge si fara sa fie insiropati.
Dam prajitura la rece 4-5 ore.
Dupa acest timp, o scoatem din frigider si o rasturnam pe un platou, apoi indepartam folia.
Se portioneaza si se serveste.
PS: Daca doriti o crema mai gelatinoasa, puneti mai multa gelatina. Eu prefer ca sa fie spumoase cremele.
Pofta buna!