Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 180 gr zahar
- 200 gr unt
- 140 gr iaurt natural
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 320 gr faina
- 1 praf de copt
- 500 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 3 linguri si 1/2 amidon
- 2 lingurite zahar vanilat
- 3 linguri zahar
- 500 gr prune
- 1 lingurita zahar pudra
Mai intai pregatim budinca de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.
Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.
Dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa timp in care amestecam mereu.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca si o acoperim cu folie alimentara.
Aluatul:
Untul il batem spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si amestecam cu mixerul la viteza mica.
La final punem iaurtul, esenta si le amestecam cu o paleta de silicon.
Spalalam prunele, le taiem pe fiecare in 3 bucati si aruncam samburii.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimeniunea tavii 37 x 24).
Turnam compozitia de blat, o nivelam, apoi punem budinca, usor pe intreaga suprafata.
Asezam prunele si le presaram cu o lingurita zahar vanilat.
Introducem prajitura in cuptor la o temperatura potrivita timp de 50-55 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!