Ingrediente:
- 600 gr aluat foietaj
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 250 gr rosii un suc propriu
- 600 gr carne tocata vita + curcan
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 linguri ulei
- 3 linguri vin rosu
- sare
- piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 oua
- 1 lingura parmezan ras
Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile le facem cubulete.
Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute.
Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau.
Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul.
Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat.
Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.
Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul.
Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit.
Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime.
Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.
Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem.
Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.
Pofta buna!
Multumesc Vladimir pentru ideea de a impleti placinta Sursa de inspiratie!