Ingrediente:
Pentru blat:
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 3 oua
- 4 linguri lapte
- 2 linguri cacao
- 180 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta de rom
Crema:
- 100 gr unt
- 100 gr nuca de cocos
- 100 gr zahar
- 300 ml lapte
- 3 linguri rase de gris
- 2 lingurite esenta de vanilie
Pentru sirop:
- 3 linguri zahar
- 100 ml lapte
Pentru glazura:
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 5 linguri lapte
- 50 gr de unt (folositi unul cu grasime de 80%)
Mod de preparare:
Mai intai facem siropul:
Intr-un ibric caramelizam zaharul.
Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el.
Il dam deoparte sa se raceasca.
Blatul:
Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma.
Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Punem laptele, esenta, praful de copt, cacaoa, apoi faina, treptat.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia.
O nivelam, introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem intr-o cratita laptele, grisul, untul, zaharul.
Trasferam totul pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam cam 3 minute pe foc, timp in care amestecam continuu.
Luam crema de pe foc, incorporam cocosul si esenta de vanilie.
Intepam cu o scobitoare blatul, il insiropam, apoi punem crema fierbinte si o nivelam bine. Lasam sa se raceasca.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele, adaugam untul, laptele si le punem pe baie de aburi.
Cand s-a topit in totalitate ciocolata, glazura obtinuta o turnam calda, peste crema rece.
O dam la frigider, apoi taiem si servim!
Sa aveti pofta!