Ingrediente:
- 500 gr ciuperci mai mari
- 1 ceapa verde
- 1 morcov
- 100 gr bulgur (am folosit de la Sano Vita)
- 1 lingura cu varf sos de gogosari cu kapia de casa
- sare roz de Hilamaya (am folosit de la Sano Vita)
- 1 lingurita rasa amestec legume ardelenesc (am folosit sa Sano Vita)
- piper
- 2 linguri ulei de rapita
- 1 lingura ulei de masline
- 3-4 crengute cimbru uscat
- cateva masline
Mod de preparare:
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare.
Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul.
Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat.
Amestecati, apoi presarati sare roz de Himalaya, piper si amestecul de legume.
Puneti o canita cu apa fierbinte, amestecati.
Lasati sa scada la foc potrivit.
Mai adaugati apa daca este nevoie, pana este bulgurul patruns bine.
La final adaugati sosul de gogosari cu kapia si mai lasati circa 1 minut pe foc.
Dati deoparte umplutura.
Spalati ciupercile, indepartati piciorusele, le stergeti cu niste servetele, de apa.
Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Le presarati cu sare si le stropiti cu ulei de masline.
Cu o lingurita puneti umplutura in fiecare ciuperca, iar deasupra asezati cate o maslina.
Printre ciupercile umplute puneti crengutele de cimbru.
Le acoperiti cu folie, le introduceti in cuptorul incins, pentru 30-35 de minute, la 190 de grade.
Dupa acest timp, le descoperiti si le mai lasati 10 minute.
Cand sunt gata, le incercati cu o furculita, le scoateti din cuptor.
Le lasati putin sa se racoreasca, apoi le serviti.
Pofta buna!